lördag 6 april 2013

Drakfrukt – nya superfrukten



Jag var i går och handlade på hötorgshallen där jag brukar köpa mina ekologiska torkade frukter och nötter och jag hittade något som var helt nytt för mig torkade drakfrukt. Det behövde jag förstås googla på en gång!
Drakfrukten (också känd som Pitahaya) har blivit en mycket uppskattad superfood på grund av dess flera hälsoeffekter och låg kalorihalt. Denna "kaktus" växer vilt i sydamerika är mycket rik på C-vitamin och antioxidanter. Antioxidanter sägs att skydda mot fria radikaler som kan orsaka cancer och andra oönskade sjukdomar. 

Små fröna är en utmärk källa för nyttiga Omega-3 oljor och det finns massor av magnesium och calsium i köttet. Studier har visat att både kolesterolvärden och högt blodtryck kan sänkas på naturlig väg med hjälp av drakfrukts-extrakt.I Taiwan, rekommenderas drakfrukten även av läkarna för de som lider av diabetes på grund av fruktens förmåga att sänka blodsocker.

Smaken känns som en blandning av kiwi och päron. Jag har inte hunnit laga något av frukten än, men ska göra det så småningom. Funderar på en drakfrukts cheesecake!

Källör:

- http://medic-herbal.blogspot.se/2012/02/dragon-fruit-for-health.html

- http://www.naturalfoodbenefits.com/display.asp?CAT=1&ID=41
- http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2263218/CACTUS-fruit-treat-diabetes-Dragon-fruit-named-hot-new-superfood-2013.html
- http://kostkoll.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar