söndag 7 april 2013

RAW söt cashewmjölk med kokos


Jag har blivit förtjust i caschew mjölk på sistone. Mandelmjölken är förstås klassikern men mjölken blir lite krämigare med cashewnötter. Häromdagen lyxade jag till min cashewmjölk och la i kokoschips och några extra droppar stevia extrakt. Konsistensen blev ännu krämigare och söta mjölken är perfekt att ha som efterrätt till exempel med bär eller mysli.

Om du vill göra vanlig cashew mjölk, kan du skippa kokos och förminska sötman.

Ingredienser:

1 dl cashew nötter
1/2 dl kokoschips (eller riven kokos)
4 - 5 dl vatten
7 droppar flytande stevia (eller valfritt sötningsmedel)

1. Blötlägg nötterna c. 3 timmar och sila bort vattnet.
2. Blanda alla ingredienser i mixern och låt gå i hög hastighet.
3. Sila mjölken med en sil eller nötmjölkspåse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar