måndag 25 mars 2013

VEGAN gluteinfria bovetevåfflor


Idag är det våffeldag och tänkte att det var dags att ta fram våffelgärnet. Det är också möjligt att göra raw våfflor men de ska torkas i 10 timmar så jag fick göra vanliga idag. Här är ändå en jättegod vegansk version.

Ingredienser:


4 dl cashew mjölk (1,5 dl cashewnötter)
3 dl bovetemjöl
2 msk kokosolja (eller annan naturell olja)
1 st bakpulver

Cashew mjölk:

1. Blötlägg 1,5 dl cashewnötter i 3 timmar.
2. Sila bort vattnet och lägg nötterna i mixern med 4 dl nytt vatten.
3. Mixa med hög hastighet.
4. Sila mjölken med en sil eller nötmjölkspåse.

Tillagning

1. Blanda bovetemjöl och bakpulver i en skål.
2. Smält kokosoljan i vattenbadet,
3. Blanda cashewmjölken och kokosoljan i en anna skål.
4. Blanda torra ingredienser med mjölken och rör om.
5. Lägg smeten i kylskåpet i en timme, över natten (beroende på hur mycket tid du har) eller så länge du tillagar RAW chokladsåsen och RAW hallonsås med banan.
6. Grädda våfflorna i  våffeljärn och servera varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar